BiH

Kormak: Sastanak sa svima koji su posvećeni budućnosti BiH

Kormak: Sastanak sa svima koji su posvećeni budućnosti BiH
Kormak: Sastanak sa svima koji su posvećeni budućnosti BiH

BANJALUKA - Morin Kormak, ambasador SAD u BiH, izrazila je nadu da će se tokom svog mandata sresti sa Miloradom Dodikom, predsjednikom RS.

Obraćajući se novinarima uoči predavanja na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci Kormakova je rekla da je uslov za takav sastanak posvećenost budućnosti BiH i njenoj ekonomiji.

Ona je rekla da se rado susreće sa predstavnicima svih vlasti koji su posvećeni budućnosti i da će tako činiti i ubuduće.

Upitana da prokomentariše primjedbe Vlade RS za usvojenom mehanizamu koordinacije Kormarkova je rekla da ne učestvuje u internim razgovorima vlada u BiH ali je ohrabrila sve da razgovaraju kako bi pronašli način da 15. februara bude podnesena aplikacija i da bude usvojen mehanizam koordinacije.

Na pitanje novinara o navodnim crnim listama rekla je da je njena izjava uzeta izvan konteksta i da je ona samo govorila o potrebi da budu procesuirani svi oni koji su prekršili zakon bez obzira o kome se radi.

Govoreći o referendumu, izrazila je nadu da je odluka o odgađanju dobar znak i podvukla da je stav Vlade SAD o tom pitanju dobro poznat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije