BiH

Košarac: Bosić da prestane štititi interese SDA

Košarac: Bosić da prestane štititi interese SDA
Košarac: Bosić da prestane štititi interese SDA

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac pozvao je predsjednika SDS-a Mladena Bosića da "prestane da štiti interese SDA i da izigrava advokata funkcionerima te stranke osumnjičenim za najteža krivična djela kakvo je prikrivanje ratnog zločina".

Košarac je u izjavi za Srnu pozvao poslanike SDS-a da se pridruže inicijativi SNSD-a za smjenu predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefika Džaferovića i da na taj način pokažu odgovornost prema žrtvama zločina koji su nad Srbima počinjeni tokom rata u BiH.

"Do ozbiljne reakcije Tužilaštva BiH, koju očekujemo na osnovu obimne dokumentacije i dokaza koje je toj instituciji predao potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, srpski poslanici ne smiju i ne mogu davati bilo kakav legitimitet Džaferoviću i ostalim licima čija se imena pominju u toj dokumentaciji", upozorio je Košarac.

On je ocijenio da Bosićeve izjave sve više liče na izjave pojedinih stranih ambasadora, koji, uprkos postojanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, štite samo svoje interese i interese zemalja iz kojih dolaze.

"Bosić se ponaša poput portparola nekih stranih ambasada, lijepeći etikete opstukcionista poslanicima SNSD-a i institucijama Republike Srpske koje štite dejtonski Ustav i brane interese Republike Srpske", naglasio je Košarac.

On je odbacio Bosićeve optužbe da poslanici SNSD-a poništavaju mehanizam entitetskog glasanja u parlamentu BiH.

"Bosića podsjećam da se procedura usvajanja bilo kog zakona ne završava u Predstavničkom domu, u kome kolo, ruku pod ruku, vode on i Džaferović. Postoji i Dom naroda, u kome pet srpskih delegata može da obori svaki zakon koji ne odgovara interesima Republike Srpske. Ubijeđen sam da će delegati SNSD-a i DNS-a odgovorno raditi taj posao", zaključio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije