BiH

Košarac: Institucije BiH u funkciji muslimanskih politika

Košarac: Institucije BiH u funkciji muslimanskih politika
Košarac: Institucije BiH u funkciji muslimanskih politika

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je da je obustavljanje istrage protiv osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića nakon komemoracije u Potočarima prošle godine, pokazalo da BiH nema perspektivu i da su institucije BiH u potpunoj funkciji muslimanskih politika.

Košarac je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da je BiH doživjela još jedan poraz s obzirom na činjenicu da je u BiH napadnut premijer Vučić.

On kaže da obustava istrage Tužilaštva BiH protiv Almira Merdića iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Vučića, pokazuje da institucije na nivou BiH svoj posao, očigledno, ne žele da rade na najbolji mogući način.

"Potpuno je vidljivo da su institucije BiH potpuno zarobljene interesima muslimana u ovoj zemlji. Ne smijeniti direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela /Mirsada Vilića/ je apsurd. Nemati odgovornost prema ministru bezbjednosti /Draganu Mektiću/ je apsurd", rekao je Košarac.

On kaže da se definitivno pokazalo da BiH nema perspektivu na ovaj način i da je u potpunoj funkciji muslimanskih politika i oslobađanje onih koji su osumnjičeni da su izvršili sam napad na premijera Vučića.

Prema njegovim riječima, to dovoljno govori da su karcinom BiH upravo pravosudne institucije koje isključivo rade po nalogu muslimanskih političara i to je nešto što ovu zemlju vraća unazad.

"Mislim da je to jedan od velikih problema BiH i da nema opravdanja i odgovora za to što nisu odgovarali oni koji su organizovali i izvršili, nazvao bih ga atentat na premijera Vučića", istakao je Košarac.

On je naveo niz slučajeva gdje su pravosudne institucije BiH u funkciji ublažavanja onoga čega smo svakodnevno svjedoci, od napada na Ambasadu SAD u Sarajevu, napada na policijsku stanicu i ubistva policajca u Zvorniku, napadna na pripadnike Oružanih snaga BiH, do napada na premijera Vučića.

Košarac je naglasio da sve ovo govori da "očigledno nekome odgovara ovakvo stanje u ovoj zemlji, a zna se kome".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije