BiH

Košarac: Pandurevićeva postala osoba hvaljena od bošnjačkih političara

Košarac: Pandurevićeva postala osoba hvaljena od bošnjačkih političara
Košarac: Pandurevićeva postala osoba hvaljena od bošnjačkih političara

BANJALUKA - Član Glavnog odbora SNSD-a Staša Košarac rekao je danas da je poslanik SDS-a u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević, kao i neki drugi visokopozicionirani članovi SDS-a, od omražene i napadane osobe postala osoba hvaljena od bošnjačkih političara.

Na pitanje Srne da prokomentariše uvjerenost Pandurevićeve u autentičnost audio materijala na kome navodno međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović govori o "kupovini" poslanika i stav da ovaj slučaj "testira spremnost istražnih institucija za borbu protiv korupcije", Košarac je rekao da se od Pandurevićeve do sada moglo čuti mnogo besmislenih stvari, i to uglavnom u odbrani besmislene i "puzeće politike" koju vodi rukovodstvo SDS, koje je odmetnuto od svog članstva i onog što ono želi i osjeća da treba da bude politika njihove stranke.

"Pandurevićeva je, isto kao i neki drugi visokopozicioniran članovi SDS-a, od omražene i napadane osobe postala osoba hvaljena od bošnjačkih političara. Sjećam se kako su je optuživali za genocid, pričali da su ona i njena porodica pljačkali Bošnjake i držali jednu Bošnjakinju za vrijeme rata u kući kao privatnog roba. To je bilo u vrijeme kada su SNSD i SDS bili zajedno u aranžmanu na nivou BiH. Kada je predsjednik /Milorad/ Dodik stao u zaštitu Pandurevićeve, ona mu je tada zahvaljivala, a sve je to išlo preko Željke Cvijanović", rekao je Košarac.

On je napomenuo da su napadi na Pandurevićevu prestali onda kada je "postala dobar saradnik bošnjačke politike i kojekakvih direktora na nivou BiH", te je "postala vrlo prihvatljiva i prihvaćena osoba".

"Kada je vodila interni rat sa jednim poslanikom SDS-a iz prošlog saziva, tražila je od Cvijanovićeve da tu pojasni neke stvari Mladenu Bosiću u njenu korist, a radilo se o jednoj temi oko koje nije bilo saglasnosti, takođe u vrijeme kada su SNSD i SDS zajedno nastupali na nivou BiH", napomenuo je Košarac. 

Inače, poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević vjeruje u autentičnost audio materijala na kome navodno premijer Republike Srpske i međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović govori o "kupovini" poslanika, a koji, kako je navela, pokazuje da i u SNSD-u postoje časni političari koji su ogorčeni korupcijom.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, Pandurevićeva je navela da se ovim slučajem testira spremnost istražnih institucija za borbu protiv korupcije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije