BiH

Košarac: Pokušaj politizacije dvostrukog ubistva u Trnopolju

Košarac: Pokušaj politizacije dvostrukog ubistva u Trnopolju
Košarac: Pokušaj politizacije dvostrukog ubistva u Trnopolju

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac čestitao je pripadnicima MUP-a Republike Srpske na rasvjetljavanju dvostrukog ubistava u Trnopolju, te ukazao da među bošnjačkim političarima postoji tendencija da ovaj slučaj pred izbore nastoje iskoristiti kako bi se problematizovalo pitanje bezbjednosti povratnika.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske vode računa o bezbjednosti svih povratnika u Srpskoj i potpuno je jasno da institucije Srpske svoj posao rade na najkvalitetniji način", rekao je Košarac za Srnu.

On je naglasio da je očigledno da se pred izbore pokušava vršiti politizacija svega mogućeg u Republici Srpskoj, te dodao da su bošnjački političari nekoliko puta pokušali nametnuti priču da povratnici nisu bezbjedni, posebno u vrijeme predizborne kampanje.

"Instiucije Republike Srpske rade svoj posao u skladu sa Ustavom i svim građanima, bez obzira na etničku pripadnost, omogućavaju da normalno žive i rade. Bošnjački političari su pokazali da se ne raduju napretku Republike Srpske", rekao je Košarac.

Kada je riječ o dvostrukom ubistvu u Trnopolju kod Prijedora, za koje je osumnjičen Zikrija Krkić, pripadnik vehabijskog pokreta, Košarac je napomenuo da su nekoliko puta predstavnnici Republike Srpske ukazivali na pojačanu prisutnost i jačanje tog pokreta u BiH.

"Upravo bošnjački političari, koji danas nešto loše pričaju o Republici Srpskoj, nisu željeli da se uključe u rješavanje pitanja jačanja vehabijskog pokreta u BiH sa bezbjednosnog aspekta, već su željeli da to minimiziraju. Treba se samo sjetiti napada na Ambasadu SAD i nekih drugih sličnih događaja u BiH", dodao je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije