BiH

Košarac: Sramotna informacija Savjeta ministara

Košarac: Sramotna informacija Savjeta ministara
Košarac: Sramotna informacija Savjeta ministara

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac ocijenio je da Savjet ministara i predstavnici vladajuće većine u zajedničkim institucijama BiH nemaju političku volju, snagu i sposobnost da se obračunaju sa rastućom opasnošću od terorizma i širenja ideologije islamskog radikalizma koja dovodi do terorističkih akcija sa tragičnim posljedicama po građane i mir u BiH.

Komentarišući informaciju Savjeta ministara BiH o terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, 27. aprila, u kojoj je ubijen jedan, a ranjena dva policajca, kao i informaciju o akciji Specijalnog tužilaštva i MUP-a Republike Srpske nakon tog napada, Košarac je u izjavi za Srnu najoštrije osudio činjenicu da se napad na policijsku stanicu u izvještaju Savjeta ministara ne kvalifikuje kao teroristički čin.

"Taj izvještaj je sramota za Ministarstvo bezbjednosti i kompletan Savjet ministara BiH! On predstavlja uvredu za porodice žrtava terorističkog napada u Zvorniku i podsticaj za sve ekstremiste i teroriste u BiH da u budućnosti preduzimaju još obimnije i opasnije terorističke napade", ocijenio je Košarac.

On je odbacio pokušaj, kako je rekao, ekstremističkog krila SDA predvođenog Bakirom Izetbegovićem da u istu ravan stavi teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku i legalnu i legitimnu antiterorističku akciju Specijalnog tužilaštva i MUP-a Republike Srpske.

"Rasprava o akciji MUP-a Republike Srpske prestavlja izraz nastojanja bošnjačkog političkog vrha da minimizira i zataška uzroke i posljedice terorističkog čina u Zvorniku, što smo već vidjeli nakon terorističkih napada na policijsku stanicu u Bugojnu i na američku Ambasadu u Sarajevu. Osim toga, to je pokušaj zastrašivanja i vezivanja ruku onim policijskim i pravosudnim strukturama koje pokazuju odlučnost da se suprotstave ekstremistima i teroristima", poručio je Košarac.

Predsjedavajući poslaničkog kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH uputio je i oštre kritike na račun ministara iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara BiH, čije je ponašanje i postupke u vezi sa terorističkim napadom u Zvorniku ocijenio "snishodljivim, štetnim i opasnim po interese srpskog naroda i Republike Srpske".

"Krajnje je vrijeme da se ministri iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH, kao i njihovi stranački šefovi, probude i prestanu da budu vjetar u leđa i direktna podrška opasnoj politici Bakira Izetbegovića i dijela međunarodnih predstavnika koji ne žele dobro Republici Srpskoj", poručio je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije