BiH

Košarac: Zbog Mujezinovićevog ponašanja odbio sam usluge Ambasade BiH u Moskvi

Košarac: Zbog Mujezinovićevog ponašanja odbio sam usluge Ambasade BiH u Moskvi
Foto: N.N. | Košarac: Zbog Mujezinovićevog ponašanja odbio sam usluge Ambasade BiH u Moskvi

MOSKVA - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da tokom boravka u Moskvi nije prihvatio usluge Ambasade BiH u znak protesta zbog nedavnog ponašanja ambasadora Mustafe Mujezinovića koji se fotografisao na Crvenom trgu sa studentima iz BiH i istaknutim ratnim zastavama, čestitajući Dan nezavisnosti BiH.

"Mujezinović je trebalo da bude smijenjen, ali (srpski član Predsjedništva BiH) Mladen Ivanić nije imao političke snage i hrabrosti da ovaj slučaj dovede do kraja", rekao je Košarac odgovarajući na pitanje Srne da li će posjetiti Ambasadu BiH u Moskvi.

Sporna fotografija sa istaknutim ratni zastavam BiH nastala je nako što su se studenti iz BiH sastali sa Mujezinovićem u Moskvi. Studenti su, zajedno sa Mujezinovićem, sa Crvenog trga svima u BiH čestitali takozvani dan nezavisnosti BiH.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak tada je najavio da će o svemu informisati Predsjedništvo BiH koje je nadležno da sankcioniše ovaj postupak, ali i izrazio sumnju da će Mujezinović biti smijenjen.

Mustafa Mujezinović i nakon ovog incidenta obavlja funkciju ambasadora BiH u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije