BiH

Krešić i Bo o bezbjednosnoj situaciji

Krešić i Bo o bezbjednosnoj situaciji
Krešić i Bo o bezbjednosnoj situaciji

SARAJEVO- Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić i ambasador Kine u BiH Čen Bo razgovarali su o bezbjednosnoj situaciji i unapređenju saradnje između dvije zemlje.

Tokom sureta istaknuto je da su odnosi između dvije zemlje izuzetno dobri, te da se saradnja intezivno razvija u svim pravcima, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Krešić je pozitivnim ocijenio ulaganja Kine u BiH, posebno se zahvalivši za pomoć bezbjednosnom sektoru, odnosno donaciji pokretnih skenera za kontrolu robe na graničnim prelazima, čija realizacija je u toku.

On je istakao da će ova vrhunska oprema olakšati rad granične policije i carinskih organa, ali i povećati njihovu efikasnost u otkrivanju krijumčarene robe i narkotika.

Krešić i kineski ambasador razmijenili su i informacije o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji i borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Ambasador Čen Bo zahvalila je Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH na mjerama koje preduzimaju u obezbjeđivanjeu zgrade Ambasade Kine u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije