BiH

Kriminalci ne smiju biti jači od države

Kriminalci ne smiju biti jači od države
Kriminalci ne smiju biti jači od države

PODGORICA - Srbija, Crna Gora i BiH treba da budu zemlje stabilnosti i sigurnosti, a ne one koje se prepoznaju po terorizmu i drugim bezbednosnim izazovima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da njihove policije moraju zajedničkim radom da pokažu da kriminalne grupe neće biti jače od država.

Stefanović, koji je u Podgorici razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Raškom Konjevićem i ministrom bezbednosti BiH Draganom Mektićem, posle trilateralnog sastanka je istakao da je saradnja srpske i crnogorske policije na veoma visokom nivou, da često rade kao jedna, dok saradnja sa kolegama iz BiH napreduje.

''''Moram da izrazim zabrinutost zbog jako dobre saradnje narko-grupa u regionu i zato moramo još snažnije i zajedničkim naporima da se suprotstavimo tome. Kriminalci ne smeju biti jači od policije i države'''', naglasio je Stefanović i dodao da saradnja u regionu iskreno napreduje.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, Stefanović je poručio da ''''moramo da budu države jakih ekonomija, da se fokusiramo na privlačenje više investicija, na otvaranje novih radnih mesta i kako da građani žive bolje i budu adovoljniji''''.

Ministar je upoznao svoje kolege i sa koracima koje MUP Srbije preduzima na evropskom putu, ali i novom zakonu o policiji koji je završen i čije se usvajanje očekuje.

''''Završili smo akcioni plan za Poglavlje 24 koji je uz manje zamerke prihvaćen i mi smo ih već otklonili. Kada je reč o novom zakonu o policiji on će, između ostalog, omogućiti karijerno napredovanje, uvesti nove sektore i ojačati Sektor unutrašnje kontrole'''', rekao je Stefanović.

On je obijasnio da je borba protiv korupcije i kriminala naš prioritet, ne samo u državi, već i u redovima policije.

U saopštenju je istaknuto i da je Stefanović nakon zajedničkog sastanka imao i bilateralni susret sa ministrom Konjevićem sa kojim je potpisao Protokol o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije