BiH

Lagumdžija: Pametniji sam dva puta od Izetbegovića

Lagumdžija: Pametniji sam dva puta od Izetbegovića
Lagumdžija: Pametniji sam dva puta od Izetbegovića

MOSTAR - Socijaldemokratska partija BiH predstavila je večeras u Sali Narodnog pozorišta Mostar kandidate za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Za govornicom su se smjenjivali premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, potom lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, kandidat za člana predsjedništva BiH ispred ove stranke Bakir Hadžiomerović, kao i predsjednik Gradskog odbora SDP-a Zoran Perić.

"SDA obećava Zakon o konsolidaciji privrednih društava, a on je usvojen još prije pola godine. Potom i reviziju esencijalne liste, što je učinjeno u tri navrata do sad čime je Vlada FBiH uštedila oko 40 miliona KM. Tu su i obećanja i Zakona o nafti, kao i o smanjenju plata administraciji, što je već učinjeno", kazao je Nikšić, a prenosi Klix.

"Bakir Izetbegović priča o otvaranju novih 100.000 radnih mjesta. Čovjek će nastaviti da 'lupa' cifre i zaista ovo prestaje da ima sportski karakter. Ja o tome neću obećati ništa, iako sam zvanično pametniji bar dva puta od Izetbegovića, pa bih trebao isto toliko puta više obećati i radnih mjesta", kazao je Zlatko Lagumdžija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije