BiH

Lagumdžija: Vladavina prava prioritet svih građana BiH

Lagumdžija: Vladavina prava prioritet svih građana BiH
Lagumdžija: Vladavina prava prioritet svih građana BiH

SARAJEVO- Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija izjavio je da su ekonomske reforme i vladavina prava prioritet svih građana BiH, zbog čega nove vlasti moraju da se okrenu ka više posla i pravde da bi izašle u susret opravdanim građanskim zahtjevima.

"Pomoć međunarodne zajednice u tom procesu je od ključne važnosti", rekao je Lagumdžija tokom današnjeg susreta sa novoimenovanim ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak.

Lagumdžija je zahvalio za intenzivnu podršku i pomoć koju SAD pružaju reformskim naporima BiH na putu ka članstvu u NATO i EU, te izrazio uvjerenje da će ta pomoć biti nastavljena, što je Kormakova potvrdila.

Sagovornici su ukazali na značaj što skorijeg okončanja procesa formiranja vlasti na svim nivoima i preduzimanja neophodnih koraka s ciljem pokretanja i ubrzanja evropskih integracija, saopšteno je iz MIP-a BiH.

Lagumdžija je istakao važnost adekvatnog rješavanja pitanja obrazovanja u BiH, jer trenutni sistem, kako kaže, vodi ka segregaciji društva, što je u suprotnosti sa civilizacijskim vrijednostima i tradicijom društva.

Tokom susreta je razgovarano i o bilateralnoj saradnji BiH i SAD, odnosima u regionu, kao i saradnji u okviru borbe protiv terorizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije