BiH

Lagumdžija sa studentima FPN

Lagumdžija sa studentima FPN
Lagumdžija sa studentima FPN

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je studentima Fakulteta političkih nauka /FPN/ u Sarajevu, koji su boravili u studijskoj posjeti Ministarstvu, da mu je žao što ovo ministarstvo nema svoju diplomatsku akademiju, te istakao značaj stalnih posjeta studenata FNP-a, koji školuje i buduće kadrove za diplomatiju BiH.

Lagumdžija je istakao da su spoljnopolitički prioriteti BiH "svima poznati", a to su "punopravno članstvo zemlje u EU i NATO", te regionalna saradnja za koju je rekao da je karakteriše "značaj uzlet" u posljednjih nekoliko godina, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

"To su naša tri alata za reformu zemlje. Cilj nam je da budemo zemlja koja u potpunosti zadovoljava standarde zemalja članica EU i NATO i kao takva zaslužuje da bude njihova članica", rekao je Lagumdžija.

Lagumdžija je studentima govorio i o inicijativi EU za pokretanje i ubrzanje evropskih integracija BiH i ukazao na značajnu ulogu koju je Ministarstvo inostranih poslova u proteklih godinu dana imalo u njenom iniciranju i kreiranju, a što je rezultiralo i njenim konačnim definisanjem i usvajanjem kao inicijative EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije