BiH

Lavrov: Destabilizujuću ulogu u BiH igra visoki predstavnik

Lavrov: Destabilizujuću ulogu u BiH igra visoki predstavnik
Foto: Tanjug/AP | Lavrov: Destabilizujuću ulogu u BiH igra visoki predstavnik
Srna

MOSKVA - Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da protektorat u BiH, koji se održava zahvaljujući poziciji visokog predstavnika, onemogućava razvoj zemlje i ometa proces pomirenja.

"Destabilizirajuću ulogu u BiH igra visoki predstavnik"", rekao je Lavrov za grčke medije, prenosi Tass.

Prema njegovim riječima, protektorat onemogućava njen razvoj, proces pomirenja, udaljava zemlju od strogog provođenja mirovnog sporazuma, iako je visoki predstavnik postavljen da bude njegov nadzornik.

"Sada pokušavaju diskreditovati izbore u BiH, stvoriti utisak da je pobjeda lidera Srba u BiH Milorada Dodika nezakonita", dodao je on.

Lavrov je naglasio da jačanje prisustva NATO i EU na Balkanu vodi destabilizaciji Evrope.

"Pozicija na Balkanu izaziva zabrinutost. Vidimo da NATO i EU ubrzavaju napore za dalje `osvajanje` regiona, od čijih zemalja se traži lažni izbor - ili sa Moskvom ili sa Vašingtonom i Briselom", rekao je Lavrov.

Takve aktivnosti, prema njegovim riječima, vode ka daljoj destabilizaciji strukture bezbjednosti u Evropi, rastu tenzija i javljanju novih linija razdvajanja.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

pericasimanic

Naravno da je Lavrov u pravu. Incko je destabilizirajući faktor iz jednostavnog razloga što namjerno podrzava jedan narod. Time taj narod prestaje biti zainteresovan za bilo kakav dogovor ili kompromis, jer smatra da cio zapad njega podrzava. Time se naravno stvara i odrzava konflikt koji omogućava "zavadi pa vladaj" strategiju. Vladanje uz minimalan napor. Posljedice njegovog djelovanja ce biti dugotrajne jer je u svijest naroda vremenom a posebno u svijest omladine BiH usadjena jedna ektremna nacional-fasisticko-teroristička ideologija. To se odnosi na sva tri naroda ali su uglovi iz kojih to dolazi naravno bitno drugačiji. Jedni su agresori, drugi samo žrtve, treći ugnjetavani sa obe strane. Naravno da to uopšte nije tako ali taj brod je otplovio davno.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije