BiH

Lejla Rešić na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti SE u Strazburu

Lejla Rešić na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti SE u Strazburu
Foto: Ilustracija | Lejla Rešić na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti SE u Strazburu

STRAZBUR - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske u svojstvu člana i šefa zamjenika bh. delegacije učestvuje u radu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, čije je 33. zasjedanje počelo danas u Strazburu.

Zasjedanje Konresa otvorila je predsjednica Gudrun Mosler-Tornstrom, koja je vodila i debatu na temu ljudskih prava, decentralizacije i integracije migranata.

"Učesnicima Kongresa danas se obratio i generalni sekretar Savjeta Evrope Torbjorn Jagland. Bilo je riječi o ljudskim pravima na lokalnom i regionalnom nivou te o obilježavanju desete godišnjice sedmice evropske lokalne demokratije“, rekla je ministar Rešić, dodajući da je previdviđeno da se delegatima obrate i najmlađi, djeca migranata koja će govoriti o ličnim iskustvima na temu ljudskih prava.

Delegaciju BiH, pri Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjete Evrope pored Rešićeve čine i Marinko Čavara, šef BH. delegacije, Melika Mahmutbegović, sekretar delegacije i načelnik oštine Tomislavgrad Ivan Vukadin.

Tema sjednice Kongresa, koji se održava od 17. do 20. oktobra u Strazburu, je "Decentralizovane politike za uspješne integracije" a biće riječi i o lokalnoj i regionalnoj demokratiji te borbi protiv korupcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije