BiH

Leko zadovoljan međunacionalnim odnosima u Brčkom

Leko zadovoljan međunacionalnim odnosima u Brčkom
Leko zadovoljan međunacionalnim odnosima u Brčkom

BRČKO - Predsjednik hrvatskog Sabora Josip Leko danas je u Brčkom izrazio zadovoljstvo napretkom koji je postignut u distriktu u pogledu ravnopravnosti naroda koji tu žive.

Leko, koji se u Brčkom sastao s gradonačelnikom Antom Domićem, predstavnicima Hrvata u lokalnoj izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i sa uglednim ličnostima hrvatske zajednice u distriktu, rekao je da o dobrim međunacionalnim odnosima u Brčko distriktu svjedoče i tri spomenika podignuta na malom prostoru žrtvama tri naroda u proteklom ratu.

On je pohvalio poboljšanu komunikaciju BiH i Hrvatske, te poručio da će njegova zemlja nastaviti da pomaže BiH na evroatlantskom putu.

Domić je novinarima rekao da je delegacija hrvatskog Sabora danas na sastanku prenijela da Hrvatska želi sve najbolje BiH u njenom razvoju, kao i da "Hrvati u njoj, kao i u Brčko distriktu, treba da imaju sve što pripada i drugima, ni manje, ni više".

On je ocijenio da su za BiH posebno dragocjena iskustva Hrvatske iz vremena kada se ona pripremala za ulazak u EU.

"Goste smo upoznali o velikim projektima u oblasti infrastrukture koji su fazi realizacije, poput izgradnje obilaznice oko grada. Ocijenili smo da postoje mogućnosti za proširenje privredne saradnje između distrikta i preduzeća iz Hrvatske", dodao je Domić.

Predsjednik hrvatskog Sabora danas je boravio i u Tuzlanskom kantonu. /kraj/br/mđ

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije