BiH

Linta: Izetbegović se ponaša licemjerno

Linta: Izetbegović se ponaša licemjerno
Linta: Izetbegović se ponaša licemjerno

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića licemjerno, jer kako kaže, jednog dana govori o pomirenju naroda, a drugog najavljuje revidiranje tužbe BiH protiv Srbije.

Linta je naveo da je licemjerno ponašanje Izetbegovića, koji jednog dana govori o izgradnji povjerenja i pomirenja među narodima, a drugog optužuje Srbe da su izvršili genocid u Srebrenici i sistematski progon Bošnjaka i Hrvata u Banjaluci, a Republiku Srpsku naziva paradržavnom tvorevinom.

"Očigledno je da Bakir Izetbegović nastavlja da vodi destruktivnu politiku s ciljem da se Srbi proglase agresorima i zločincima, da se ukine Republika Srpska i stvori unitarna BiH", ocijenio je Linta u saopštenju.

Linta smatra da Bošnjaci nisu pokazali sposobnost i spremnost da se suoče sa pogrešnom politikom koju je vodio Alija Izetbeović, kao i sa brojnim zločinima koje je počinila njihova strana tokom rata u BiH.

"Bošnjački političari bi morali da razumiju da bez kažnjavanja zločinaca iz reda vlastitog naroda i bez dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma svaka priča o uspostavi povjerenja i pomirenju u BiH neće imati nikakvih izgleda na uspjeh", kaže Linta.

Zbog toga je, smatra on, potrebno da se Tužilaštvo i Sud BiH konačno reformišu u nezavisne i profesionalne institucije koji će suditi svim zločincima bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije