BiH

Linta: Opstruišu traženje nestalih Srba

Linta: Opstruišu traženje nestalih Srba
Linta: Opstruišu traženje nestalih Srba

BEOGRAD - Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta apelovao je da međunarodna javnost, posebno SAD i EU, izvrše pritiske na hrvatsku, bošnjačku i albansku stranu da odgovorno i savjesno pristupe procesu traženja nestalih Srba.

"Ako bi se u procesu traženja Srba nestalih u ratovima na području bivše Jugoslavije nastavilo dosadašnjim tempom, sve nestale srpske žrtve bile bi pronađene tek za nekoliko decenija, što je neprihvatljivo", poručio je Linta.

Linta smatra da Deklaraciju o nestalima, koju će danas u Mostaru potpisati predsjednici Srbije, Hrvatske, Crne Gore i bošnjački član Predsjedništva BiH, treba pozdraviti sa nadom da će to ubrzati proses traženja nestalih lica i procesuiranje odgovornih za zločine.

On je podsjetio da su u prethodnom periodu hrvatska, bošnjačka i albanska strana učinile sve da opstruišu proces traženja i identifikaciju nestalih Srba, kao i da su onemogućili da oni koji su počinili zločin nad Srbima za to i odgovaraju, saopšteno je iz Koalicije udruženja izbjeglica.

"Bez uspostavljanja istih standarda u traženju nestalih lica i kažnjavanju odgovornih za ratne zločine nećemo moći govoriti o ozbiljnijoj stabilizaciji stanja i uspostavljanju odnosa međusobnog poštovanja i povjerenja", istakao je Linta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije