BiH

Logoraši neće dozvoliti privođenje predsjednika RS

Logoraši neće dozvoliti privođenje predsjednika RS
Logoraši neće dozvoliti privođenje predsjednika RS

BANJALUKA - Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić rekao je da članovi ovog saveza neće dozvoliti eventualno privođenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nedavno održanog referenduma o Danu Republike.

"Ako treba, mi ćemo stati uz predsjednika Republike Srpske jer smo prošli kroz 536 logora u Federaciji BiH i 222 logora u Hrvatskoj i 21 logor u Sloveniji. Mi ćemo ga zaštititi, ne treba policija Republike Srpske, ne treba niko, evo mi ćemo stati uz njega", poručio je Dukić.

On je naglasio da je, prema informacijama kojima raspolaže, 100 odsto članova Saveza logoraša Srpske izašlo na referendum održan 25. septembra.

Komentarišući poziv Tužilaštva BiH za saslušanje Milorada Dodika zbog održavanja referenduma, Dukić je rekao se Tužilaštvo BiH pokušava dodvoriti onima koji govore da je Republika Srpska genocidna tvorevina, a srpski narod genocidan.

"Što se Tužilaštva tiče, oni se stavljaju u kontekst politike, a ne rade za pravo i pravičnost. Neće da privode one koji su počinili ratne zločine nad Srbima, nego im smeta jedan Milorad Dodik i jedno demokratsko pravo", istakao je Dukić.

On je naglasio ne zna šta je više potrebno u "takozvanoj BiH" da se ne satanizuje neki od naroda.

"Jedan Sefer Halilović, koji je bio načelnik štaba takozvane Armije BiH, traži da Republiku Srpsku osvoji za 15 dana, a isti je otvorio 126 logora za Srbe samo u Sarajevu, a u cijeloj Federaciji 536", rekao je Dukić.

Prema njegovim riječima, to što Halilović kaže da 50 odsto Srba nije uz predsjednika Srpske je njegovo brojanje i njegova brojka. "Seferu Haliloviću bi bilo bolje da ne doliva ulje na vatru jer može doći do odvajanja Republike Srpske iz BiH", poručio je Dukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije