BiH

Lukač: Srbija pokazala opremljenost i obučenost policije

Lukač: Srbija pokazala opremljenost i obučenost policije
Foto: N.N. | Lukač: Srbija pokazala opremljenost i obučenost policije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ocijenio da danas u Beogradu, na obilježavanju Dana policije Srbije, prikazana fantastična parada na kojoj se pokazala opremljenosti i obučenost policije Srbije, koja je na visokom nivou.

"Vidi se da je uloženo mnogo sredstava u opremanje policije, mnogo savremenih vozila, mnogo savremenih sredstava koja su potrebna da bi policija uspješno radila svoj posao i da bi garantovala bezbjednost svim građanima Srbije", rekao je Lukač, koji je prisustvovao proslavi Dana policije Srbije.

On je istakao da policija Republike Srpske sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije na visokom nivou, da zajedno učestvuju u mnogim akcijama u borbi protiv organizovanog kriminala, droge, trgovine ljudima, oružjem.

"Moram da kažem da ćemo sigurno i dalje napredovati u toj saradnji. Imamo veoma dobru saradnju i na nivou operativnih akcija, odnosno naših inspektora koji sprovode akcije, imamo odlične kontakte. To je u skladu i sa našim specijalnim obvezama koje nam omogućavaju da koristimo te mogućnosti", rekao je Lukač medijima iz Republike Srpske.

On je dodao da se te mogućnosti maksimalno koriste, s tim da se saradnja uvijek može prošiti, što će se u budućnosti i raditi.

Lukač je još jednom svim pripadnicima MUP-a Srbije čestitao Dan policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije