BiH

Lukić: Mladić insistira da prisustvuje izricanju presude

Lukić: Mladić insistira da prisustvuje izricanju presude
Foto: N.N. | Lukić: Mladić insistira da prisustvuje izricanju presude

BEOGRAD - Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić insistira da sutra prisustvuje izricanju presude pred Haškim tribunalom, izjavio je Srni Mladićev advokat Branko Lukić.

"On će doći. Mi ćemo pokušati da procenimo da li može da izdrži, iako nismo stručnjaci, ali on insistira da bude prisutan", rekao je Lukić.

Lukić, koji je danas posjetio Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu, smatra da general neće moći da izdrži u sudnici sve vrijeme izricanja presude jer je njegovo zdravstveno stanje veoma loše.

"Da li će oni praviti neke pauze, ne znam. Kada je bilo suđenje mi smo po sat vremena radili, pa 20 minuta pravili pauzu. Da li su to sada imali u vidu, ne znam", dodaje Lukić.

On kaže da će odbrana sutra reći da se protivi izricanju presude generalu Mladiću u ovakvom zdravstvenom stanju.

"Vidi se da je loše, baš loše, ali oni imaju načina, njega malo podignu lekovima. Primetili smo da se to dešava kada ga porodica posećuje. On bude malo bolje, ali posle toga baš bude loše. Ali, oni mogu da rade šta hoće i bez njega. Samovolja je samovolja, šta da radimo. Mi ćemo biti pod protestom sutra u sudnici", rekao je Lukić.

Haški tribunal izreći će sutra presudu nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine tokom proteklog rata u BiH.

Izricanje presude zakazano je za 10.00 časova, a, prema najavama, trajaće do 12.30 časova.

Tužilaštvo i odbrana iznosili su završne riječi od 5. do 15. decembra prošle godine.

General Ratko Mladić uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu u maju 2011. godine, a suđenje mu je počelo u maju 2012.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije