BiH

MIP BiH ne podržava članstvo Kosova u Interpolu

MIP BiH ne podržava članstvo Kosova u Interpolu
Foto: N.N. | MIP BiH ne podržava članstvo Kosova u Interpolu

SARAJEVO - Ministarstvo inostranih poslova BiH saopštilo je da ne podržava aplikacije Kosova za članstvo u međunarodnim i regionalnim organizacijama, tako da neće podržati eventualnu kandidaturu za članstvo u Interpolu.

"U vezi sa najavama isticanja kandidature Kosova za članstvo u Interpolu, Ministarstvo podsjeća da BiH nije priznala nezavisnost takozvanog Kosova i da u skladu sa tim ne podržava aplikacije za članstvo u međunarodnim i regionalnim organizacijama, tako da neće podržati ni eventualnu kandidaturu za članstvo takozvanog Kosova u Interpolu", ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva inostranih poslova BiH ističu da je izuzetak od navedenog pravila učešće u određenim međunarodnim i regionalnim inicijativama u formatu koji je usaglašen sa Srbijom, što podržava veći broj zemalja, među kojima je i BiH.

U saopštenju se napominje da je Ministarstvo inostranih poslova BiH nadležnim institucijama BiH dostavilo detaljno obrazloženje navedenog spoljnopolitičkog stava koji predstavlja osnov za postupanje predstavnika BiH na međunarodnim forumima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije