BiH

MUP Kantona Sarajevo će raditi na rasvjetljavanju slučaja "Plakat"

MUP Kantona Sarajevo će raditi na rasvjetljavanju slučaja "Plakat"
Foto: Srna | MUP Kantona Sarajevo će raditi na rasvjetljavanju slučaja "Plakat"

SARAJEVO - Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastaviće da preduzimaju neophodne mjere na rasvjetljavanju incidenta na zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu, gdje je zalijepljen plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše 'Četnici kostobacani'“, rečeno je Srni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Iz Direkcije napominju da su uviđajne radnje na licu mjesta izvršili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U ovoj policijskoj agenciji navode da su juče, u večernjim časovima, nepoznata lica zalijepila plakat neprimjerenog sadržaja na ulaznu kapiju Ambasade Srbije u Sarajevu.

U organizaciji Bošnjačkog pokreta, kojeg predvodi Sejfudin Tokić, danas su ispred zgrade Ambasade Srbije u Sarajevu održani polučasovni mirni protesti, a kao razlog navedeno je protivljenje zajedničkoj deklaraciji Srbije i Republike Srpske o očuvanju srpskog naroda.

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević smatra da su ove dvije provokacije ispred Ambasade Srbije u Sarajevu rezultat zle namjere dijela ljudi iz sarajevskog miljea koji traže povod da zaustave saradnju i razvoj boljih odnosa između BiH i Srbije, s ciljem zaustavljanja napretka u cijelom regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije