BiH

MUP RS: Provjera mjesta prebivališta nije maltretiranje

MUP RS: Provjera mjesta prebivališta nije maltretiranje
MUP RS: Provjera mjesta prebivališta nije maltretiranje

BANJALUKA - Provjere mjesta prebivališta građana Republike Srpske nisu nikakvo maltretiranje i rade se po nalogu Centralne izborne komisije BiH radi javno ispoljenih sumnji u vjerodostojnost Centralnog biračkog spiska zbog "fiktivnih" prijava, saopšteno je danas iz MUP-a Republike Srpske.

MUP smatra neprimjerenim jučerašnje saopštenja SDP BiH pod nazivom "TD koalicija na djelu: Dodik hapsi, Tihić `mudro` ćuti" u kojem se navode neistine da "MUP Republike Srpske ponovo maltretira povratnike iz ovog entiteta".

"Provjere mjesta prebivališta građana Srpske, koje vrši MUP, naložio je CIK BiH zbog postojanja javno ispoljenih sumnji u vjerodostojnost Centralnog biračkog spiska zbog `fiktivnih` prijava prebivališta. Provjere nisu nikakvo višesatno malteretiranje bilo koga i ne rade se ni po čijem nalogu kako navodi ova politička stranka", naglašavaju u MUP-u.

U saopštenju se naglašava da je MUP, a time i policija Republike Srpske  profesionalna organizacija koja u svom radu, prije svega, poštuje načelo zakonitosti.  

Iz MUP-a Srpske podsjećaju SDP BiH i sve građane Srpske da je Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH propisao obavezu da prilikom prijave i odjave prebivališta ili boravišta moraju dati tačne i istinite podatke.

"Davanje neistinitih podataka ne predstavlja samo kršenje ovog zakona, već i kršenje izbornog prava definisanog Izbornim zakonom BiH", napominju iz MUP-a.

U MUP-u od svih građana Republike Srpske, a prije svega od političkih stranaka očekuju da poštuju zakonske obaveze, a ne, kako navode, da plasiraju laži i pozivaju javnost na nezakonito ponašanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije