BiH

Magazinović: Otkazivanje strukturalnog dijaloga štetan i pogrešan potez

Magazinović: Otkazivanje strukturalnog dijaloga štetan i pogrešan potez
Magazinović: Otkazivanje strukturalnog dijaloga štetan i pogrešan potez

SARAJEVO - Odluka Savjeta ministara BiH, donesena preglasavanjem ministara iz SDP-a, kojom je otkazana sjednica Strukturalnog dijaloga o pravosuđu u Briselu višestruko je pogrešan i štetan potez, ocijenio je danas poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović (SDP).

‘’Na to su pokušali ukazati i SDP-ovi ministri na samoj sjednici, ali bez uspjeha jer je očigledno da su ministri iz HDZ-a i SNSD-a došli na sjednicu s namjerom da zakoče i ovaj veoma važan proces za Bosnu i Hercegovinu‘’, ocijenio je Magazinović.

Po njegovim riječima, samo nekoliko dana nakon što su ministri spoljnih poslova EU usvojili set zaključaka koji definiše novi pristup EU ka Bosni i Hercegovini i time označili početak novog projekta koji ima za cilj da BiH ubrzano krene prema članstvu u EU, nažalost, svjedočimo novoj opstrukciji evropskog puta BiH.

‘’Ipak, u svemu lošem uvijek treba tražiti nešto dobro. Očigledno je da umjesto etničkih podjela dolazi vrijeme kada ćemo se u Bosni i Hercegovini dijeliti na one koji su za put i one koji su protiv puta naše zemlje u Evropsku uniju. Jučerasnja sjednica Vijeća ministara je to pokazala‘’, zaključio je Magazinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije