BiH

Magazinović: U službenim automobilima dječije sjedalice

Magazinović: U službenim automobilima dječije sjedalice
Magazinović: U službenim automobilima dječije sjedalice

SARAJEVO - Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Predstanvičkom domu Parlamentarne skupštine BiH upozorio je na današnjoj sjednici da nije dobio informacije o stanju voznog parka u bh. institucijama.

Zatražio je informaciju o tome s kojim brojem i na koji način se koriste vozila u svim institucijama BiH, tvrdeći da se službena vozila koriste u privatne svrhe, parkirana su ispred stambenih zgrada, primijetio je sjedalice za djecu u autima te je pozvao na rješavanje pitanja ovakve samovolje.

O načinu funkcioniranja Nezavisnog odbora govorila je poslanica Demokratske fronte (DF) Hanka Vajzović podsjećajući da ovaj odbor nije dostavio izvještaj o svom prošlogodišnjem radu jer se članovi odbora ne mogu dogovoriti kako da ga sačine.

„Možda je ovdje riječ o odboru, ali ne i o nezavisnom. Potrebno je formirati ad hoc komisiju koja će utvrditi rad tog odbora zbog sumnje da postoje nemirljivi politički interesi unutar odbora“, kaže Vajzović.

Kazala je da je odbor u 15 mjeseci otkad je fomriran održao sedam sjednica od kojih je jedna hitna kada su članovi Odbora raspravljali u junu o februarskim protestima, a ova komisija košta građane oko 23.000 KM mjesečno.

Dodala je da je njeno pitanje o radu ovog odbora koje je mnogo ranije postavila koincidencija s inicijativom ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića za razrješenje predsjednika Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Žike Krunića s dužnosti.

Poslanik Hrvatske demokratske zajednice (HDZBiH) Predrag Kožul zatražio je od Agencije za statistiku BiH da mu dostavi odgovor o pitanju usvajanja revidiranog jedinstvenog programa za popis te procjenu kada će uslijediti konačna verifikacija popisa stanovništva iz 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije