BiH

Majkić: BiH ne ispunjava nijedan od uslova za članstvo u NATO

Majkić: BiH ne ispunjava nijedan od uslova za članstvo u NATO
Majkić: BiH ne ispunjava nijedan od uslova za članstvo u NATO

BEOGRAD - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas u Beogradu da BiH u ovom trenutku ne ispunjava nijedan od uslova za članstvo u NATO savezu.

"BiH još nije uspjela da riješi osnovne razloge svog konflikta iz 1991. godine. Tako da treba gledati, slušati i onda donijeti političku odluku, a prethodno pitati narod koji tu živi šta on misli o tome", izjavila je Majkićeva za Srnu. 

Majkićeva, koja prisustvuje "Rouz-Rot" seminaru Parlamentarne skupštine NATO,  u Skupštini Srbije, napomenula je da je poznato mišljenje naroda i u Srbiji i u Republici Srpskoj da "velika osjetljivost kojom srpski narod pristupa pogledu na NATO jeste specifična i mora biti poštovana". 

Ona je podsjetila na to da su jedino Republika Srpska i Srbija bombardovane i da jedino tamošnje stanovništvo i dalje umire od posljedica bombardovanja, a djeca u najmlađim danima obolijevaju  od karcinoma.

"Dakle, to ne može niko da nam zamjeri zato što su naša osjećanja kad je riječ o NATO drugačija od drugih naroda, koji su se radovali dok su te bombe padale" istakla je Majkićeva. 

Ona je naglasila da područje ovog regiona, koji je, kako je podsjetila, veoma često podložno različitim sukobima, i dalje nije mirno. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije