BiH

Majkić: Izetbegović ima primjedbe na sve što se predloži

Majkić: Izetbegović ima primjedbe na sve što se predloži
Foto: NN Arhiva | Majkić: Izetbegović ima primjedbe na sve što se predloži

SARAJEVO - Unutar BiH ne postoji usaglašen politički stav i to se pokazalo danas u Beogradu pojasnila je Dušanka Majkić, poslanik u Predstavničkkom domu Parlamentarne skupštine BiH, te dodala da je to problem BiH, a ne Srbije.

Ona je potcrtala da nije moguće niti jedan ozbiljniji stav, kao što je pitanje Kosova ili pitanje granice donijeti bez saglasnosti sva tri člana Predsjedništva.

"Gospodin Izetbegović ima i dalje primjedbi, on ima primjedbe na sve što se predloži. On je poznat kao čovjek koji nema želju da se postigne bilo kakav dogovor", rekla je Dušanka Majkić za N1.

Majkićeva je još ponovila i na današnjem sastanku iskazani stav da će se pitanje Kosova riješavati sinhronizovano sa Srbijom, tj. da problem Kosova nije moguće riješiti dok Srbija ne iskaže drugačiji stav.

"Ovo je na štetu svih onih koji žive u BiH jer dok Bošnjaci, kao najveći narod, ne pokažu spremnost da se krene putem pomirenja i pregovora ne krene sa druga dva naroda ne možemo ništa postići", rekla je Majkićeva.

Komentarišući pristup Srbije kada je razgraničenje u pitanju ocjenila je da je princip "metar za metar" krajnje racionalan.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije