BiH

Majkić: Najveći demokratski čin ne može biti sankcionisan

Majkić: Najveći demokratski čin ne može biti sankcionisan
Majkić: Najveći demokratski čin ne može biti sankcionisan

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da provođenje referenduma, najvećeg demokratskog čina, ne može biti uzrok da protiv onih koji su odlučili da on bude proveden budu pokrenute sankcije.

"Sankcije nisu za demokratiju", rekla je Majkićeva Srni, ocijenivši da će zahtjevi zvaničnika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Šefika Džaferovića i Safeta Softića ostati na nivou želja.

Prema njenim riječima, SDA i drugi protivnici politike koju zastupa predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za ono što ne mogu uraditi političkim dogovorom traže pomoć međunarodne zajednice.

"SDA i druge bošnjačke partije dobro znaju da bi Republici Srpskoj bez Milorada Dodika bilo mnogo teže da napravi svoj put i da bi bez njega mnogo lakše ostvarili svoje nacionalne ciljeve u smislu brisanja Srpske i dovođenja Srba u poziciju da izgube svaku mogućnost da se odbrane u takvoj konstelaciji", istakla je Majkićeva.

Ona je navela da Bošnjaci znaju da bi tako ostvarili svoj dugogodišnji san da odluke koje se donose u Parlamentarnoj skupštini BiH budu isključivo u njihovu korist, ocijenivši da slabi predstavnici Republike Srpske kakvi su sad u Sarajevu nisu u stanju da se suprotstave bošnjačkim željama.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik DŽaferović i predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Safet Softić izjavili su danas u Sarajevu da domaće institucije, u prvom redu Tužilaštvo BiH, i međunarodna zajednica treba da sankcionišu odgovorne za jučerašnji referendum o Danu Republike Srpske - 9. januaru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije