BiH

Majkić: Ne dozvoliti da raspodjela pomoći postane kamen spoticanja

Majkić: Ne dozvoliti da raspodjela pomoći postane kamen spoticanja
Majkić: Ne dozvoliti da raspodjela pomoći postane kamen spoticanja

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a Dušanka Majkić iskazala je u nastavku rasprave o posljedicama katastrofalnih poplava u BiH bojazan da raspodjela donirane pomoći ne postane kamen spoticanja u BiH.

Majkićeva smatra da se od Informaciono-komunikacijskog centra 122 Ministarstva bezbjednosti BiH pokušavala napraviti centralna institucija koja treba da zamijeni entitetske institucije, iako je oblast civilne zaštite u nadležnosti entiteta.

Ona je predložila da Savjet ministara BiH u parlamentarnu proceduru uputu prijedlog zakona o izmjenama Budžeta kojim će biti preraspodijeljena sredstava u korist pomoći za saniranje posljedica od poplava.

Prema njenom mišljenju, ugroženima bi trebalo da bude podijeljena roba koju je oduzela Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

Poslanik SDP-a BiH Anto Domazet smatra da se u Informaciji predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande o posljedicama poplava u BiH trebalo osvrnuti i na uticaj poplava na ekonomski razvoj BiH.

Prema njegovim riječima, poplave će sigurno u narednim godinama uticati na ekonomsku situaciju u BiH.

"Prijeti nam deflacija. Bez ekonomskih i socijalnih mjera stanovništvo će tavoriti u siromaštvu" - upozorio je Domazet.

On je predložio da u Savjetu ministara BiH bude formiran efikasan način kontrole prijema i raspodjele donatorskih sredstava.

Poslanik SDA Salko Sokolović smatra da Savjet ministara BiH mora da bude agresivniji u ovakvim situacijama.

Poslanik HSP-a Zvonko Jurišić smatra Savjet ministara BiH treba da na osnovu današnjih inicijativa, prijedloga i sugestija poslanika predloži mjere za prevazilaženje posljedica poplava. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije