BiH

Majkić: Ogromna haranga protiv Zupca

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić zatražila je danas od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ da odgovori na osnovu čega je Tužilaštvo naložilo onemogućavanje pristupa tajnim podacima direktoru Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ BiH Goranu Zupcu.

"Na osnovu kojih ovlaštenja postupajući tužilac traži od Savjeta ministara BiH razrješenje Zupca, s obzirom da je procedura imenovanja i razrješenja direktora policijskih agencija u BiH jasno propisana zakonom", rekla je Majkićeva na sjednici Predstavničkog doma parlamenta BiH u okviru poslaničkih pitanja.

Ona je zapitala na osnovu čega je Tužilaštvo BiH donijelo odluku da će o tajnim podacima komunicirati isključivo sa zamjenikom direktora Sipe, s obzirom da je nadležni organ - Nezavisni odbor parlamenta BiH juče donio odlukom da Zubac nastavlja rad u punom kapacitetu i bez ikakvih ograničenja.

"Da li je postupajući tužilac ovakvim načinom rada izašao izvan okvira svojih zakonom propisanih ovlaštenja i prekoračio granice službenog položaja preduzimajući radnje koje su u nadležnosti drugih lica i institucija", zapitala je Majkićeva.

Ona je zapitala i šta Savjet ministara može da uradi da spriječi nezakonit rad zamjenika ministra bezbjednosti BiH, "koji je pod pritiscima tužioca Miroslava Markovića" donio rješenje da se Zupcu onemogući pristup tajnim podacima.

Majkićeva je naglasila da se posljednjih dana vodi "ogromna haranga protiv Zupca".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije