BiH

Majkić: Prevaziđena politika Sulejmana Tihića

Majkić: Prevaziđena politika Sulejmana Tihića
Majkić: Prevaziđena politika Sulejmana Tihića

ISTOČNO SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da je politika lidera SDA Sulejmana Tihića prevaziđena i nespremna za bilo kakav dogovor i kompromis koja BiH ne može odmaći od 90-ih godina prošlog vijeka, iako je od tada prošlo 20 godina.

"Jučerašnja izjava Tihića u Srebrenici nastavak je njegove prevaziđene politike. Tihić nikada do sada nije pokazao da je u stanju da se uhvati u koštac sa problemima, nego ili piše pisma predstavnicima međunarodne zajednice tražeći da oni riješe posao za koji on dobija platu ili napravi destrukciju koja će izazvati potrebu da međunarodna zajednica na neki način interveniše ili u najmanju ruku da se zadrži na prostorima BiH do zadnjeg", istakla je Majkićeva.

Ona je naglasila je da će Tihić i dalje nastaviti sa tom prevaziđenom politikom, te da od njega ne treba očekivati da na bilo koji način dorpinese da se stvari u BiH odvijaju u pravom smjeru .

"Nadamo se da će građani na predstojećim izborima takvu politiku kazniti i da ćemo završiti s njim", poručila je Majkićeva.

Predstavnici četiri političke partije iz Federacije BiH i bošnjačkih udruženja iz Srebrenice dogovorili su juče da bude izvršen dodatni pritisak na predstavnike međunarodne zajednice radi izmjena Izbornog zakona BiH kada je riječ o lokalnim izborima u Srebrenici.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić, nakon jučerašnjeg sastanka, nije isključio mogućnost da SDA donese odluku o bojkotu izbora u Srebrenici ako ne bude izmijenjen Izborni zakon ili ako ti izbori ne budu odgođeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije