BiH

Majkić: Rješenje o JMBG ne može biti protiv Ustava BiH

Majkić: Rješenje o JMBG ne može biti protiv Ustava BiH
Majkić: Rješenje o JMBG ne može biti protiv Ustava BiH

BANJALUKA - Član Glavnog odbora SNSD-a Dušanka Majkić najavila je danas da će u utorak imati sastanak sa predstavnicima Evropske komisije kojima će saopštiti da Srpska traži da se riješi problem u vezi sa jedinstvenim matičnim brojevima u BiH, kao i da rješenje ne može biti protiv Ustava BiH.

"Rekli smo da niko ne može tražiti od nas da usvajamo neustavne zakone. Očigledno da političke partije iz Federacije BiH misle da će neko iz međunarodne zajednice nametnuti dogovor", rekla je Majkićeva novinarima u Banjaluci.

Majkićeva, koja je i poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH, podsjetila je da su stranke iz Federacije BiH bazirale prijedlog na teritorijalnoj organizaciji bivše Jugoslavije, dok je Ministarstvo civilnih poslova BiH sačinilo teritorijalnu podjelu u skladu sa Ustavom BiH i Ustavom Srpske.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije 26. marta, zbog nedostatka glasova iz Federacije BiH, prihvatio Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, koji je u parlamentarnu proceduru uputio Savjet ministara.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i najviše rukovodstvo SNSD-a dogovorili su se juče da u naredna dva dana u Vladi Srpske bude predloženo pravno održivo i provodivo rješenje o jedinstvenim matičnim brojevima građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije