BiH

Majkić: Srpska ne može tražiti budućnost u ovakvoj BiH

Majkić: Srpska ne može tražiti budućnost u ovakvoj BiH
Majkić: Srpska ne može tražiti budućnost u ovakvoj BiH

SARAJEVO - Republika Srpska ne može svoju budućnost tražiti u ovakvoj BiH zato što ne postoji mogućnost za realizaciju njenih nacionalnih i drugih interesa koji polaze od slova Ustava, izjavila je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

Majkićeva je rekla da SNSD ne prihvata otimanje nadležnosti Srpske i nikada neće prihvatiti Tužilaštvo i Sud BiH koji su osnovani samo da bi sudili Srbima.

"Nemaju Srbi šta tražiti u takvoj državi. Naši građani su toga svjesni i u velikom broju podržavaju politiku SNSD-a. Potvrdiće se to i na narednim izborima", rekla je Majkićeva za sarajevsko "Oslobođenje".

Majkićeva je istakla da je proces protiv direktora Sipe Gorana Zupca sraman i montiran.

Ona je upozorila da dok se vodi hajka protiv Zupca, u pravosuđu BiH stoje ključni predmeti u kojima su istrage davno okončane i godinama čekaju na procesuiranje.

"Tužilaštvo i Sud BiH su pod direktnim političkim uticajem SDA, koja nastoji da zaštiti svoje kadrove od odgovornosti za ratne zločine i kriminal", rekla je Majkićeva.

Ona je kao primjer navela slučaj poslanika SDA Šemsudina Mehmedovića za čije ratne zločine postoji više od hiljadu strana svjedočenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije