BiH

Majkićeva u posjeti Parlamentu Češke

Majkićeva u posjeti Parlamentu Češke
Majkićeva u posjeti Parlamentu Češke

SARAJEVO - Predsjedavajuća Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić boraviće od ponedjeljka, 27. aprila, u studijskoj posjeti Parlamentu Češke.

Majkićeva će razgovarati sa predsjedavajućim Komisije za spoljnu politiku Predstavničkog doma Parlamenta Češke Karelom Švarcenbergom i zamjenikom predjedavajućeg Komisije za spoljnu politiku, odbranu i bezbjednost češkog Senata Zdenjekom Brožom.

Tokom dvodnevnog boravka u Češkoj, Majkićevu i kolege parlamentarce iz zemalja jugoistočne Evrope primiće i ministar inostranih poslova Češke Lubomir Zaoralek, kao i zamjenik šefa češke diplomatije Ivo Šramek, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Ovi susreti biće prilika za razmjenu stavova o pitanjima spoljne politike od zajedničkog interesa, kao i o regionalnoj saradnji i evropskim integracijama zemalja jugoistočne Evrope.

Boravak u Pragu biće iskorišten i za razmjenu informacija o saradnji između zemalja članica Višegradske grupe, kao i o modelu saradnje komisija za spoljne poslove zemalja jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije