BiH

Majkićeva u studijskoj posjeti Parlamentu Češke

Majkićeva u studijskoj posjeti Parlamentu Češke
Majkićeva u studijskoj posjeti Parlamentu Češke

SARAJEVO - Predsjedavajuća Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić boraviće danas i sutra u studijskoj posjeti parlamentu Češke.

Majkićeva će razgovarati sa predsjedavajućim Komisije za spoljnu politiku Predstavničkog doma Parlamenta Češke Karelom Švarcenbergom i zamjenikom predsjedavajućeg Komisije za spoljnu politiku, odbranu i bezbjednost češkog Senata Zdenjekom Brožom.

Tokom dvodnevnog boravka u Češkoj, Majkićeva i njene kolege parlamentarci iz zemalja jugoistočne Evrope sastaće se i sa ministrom inostranih poslova Češke Lubomirom Zaoralekom i njegovim zamjenikom Ivom Šramekom, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Ovi susreti biće prilika za razmjenu stavova o pitanjima spoljne politike od zajedničkog interesa, kao i o regionalnoj saradnji i evropskim integracijama zemalja jugoistočne Evrope.

Boravak u Pragu biće iskorišten i za razmjenu informacija o saradnji zemalja članica Višegradske grupe i o modelu saradnje komisija za spoljne poslove zemalja jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije