BiH

Makedonija želi da otvori konzulat u Bijeljini

Makedonija želi da otvori konzulat u Bijeljini
Foto: Grad Bijeljina | Makedonija želi da otvori konzulat u Bijeljini
N.N.

BIJELJINA - Republika Sjeverna Makedonija želi da otvori počasni Konzulat u Bijeljeni, s obzirom na specifičan geografski položaj našeg Grada, blizinu Srbije i Hrvatske, ali i rijeke Drinu i Savu, najavio je danas nakon sastanka sa predstavnicima bijeljinske Gradske uprave otpravnik poslova Ambasade Sjeverne Republike Makedonije u BiH Riste Velkovski.

"Bila bi nam izuzetna čast da se makedonska zastava vijori Bijeljinom. Prvi put sam u Bijeljini i veliko mi je zadovoljstvo što sam posjetio ovaj Grad. Razgovarali smo o unapređenju ekonomske saradnje, s obzirom na to da je makedonski Grad Kumanovo pobratim Bijeljine sa kojim već postoji saradnja u oblasti kulture i sporta", istakao je Velkovski, dodajući da je u planu povezivanje privrednih komora da bi se unaprijedila privredna saradnja.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Dragan Đurđević  je naveo da saradnja Bijeljine i Kumanova traje godinama i da očekuje da će privredna saradnja biti podignuta na viši nivo.

"Cilj nam je da naše privrednike povežemo sa privrednicima Republike Sjeverne Makedonije kako bi se razvijala saradnja na obostranu korist", istakao je Đurđević, koji je uputio poziv novom ambasadoru da čim bude izabran posjeti Bijeljinu.

On je izrazio očekivanje da će saradnja sa Sjevernom Republikom Makedonijom da se razvija prvenstveno u oblasti drvoprerađeivačke industrije, ali i u proizvodnji i preradi povrća.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

ManjacaSlavna

OVO JE DJELO ADD JER I SAMA SJEVERNA MAKEDONIJA JE DJELO ADD ZATO I HOĆE KONZULAT BAŠ U BIJELJINI JER TU ŽIVE NAJVEĆE IZDAJICE REPUBLIKE SRPSKE A BLIZU JE I SRBIJA NIJE TO ŠTO ONI KAŽU , ONI LAŽU , TO JE ZBOG TOGA DA BI ADD POKUŠALA DA LAKŠE RAZVALI RS I SRBIJU ALI NEĆE USOJETI !!!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije