BiH

Mamić: Spremaju mi otmicu

Mamić: Spremaju mi otmicu
Foto: Ilustracija | Mamić: Spremaju mi otmicu

SARAJEVO - Savjetnik FK Dinamo iz Zagreba Zdravko Mamić izjavio je, govoreći o sudskom postupku protiv njega, da je situacija ozbiljna, "čak teža od pokušaja atentata na njega u Tomislavgradu".

"Nažalost, imam informacija da moram biti čuvan. Nisam kukavica. Osjećam da lov na mene traje i ne znam kada će se završiti. Vidjet ćemo sve. Ali situacija je zaista ozbiljna. Maloprije sam dobio poziv u kojem se tvrdi da postoje ozbiljne informacije da se sprema moja otmica. I nije to prva informacija", rekao je Mamić za "Dnevni Avaz".

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i odbrana Zdravka Mamića saglasni su da nisu ispunjeni zakonski uslovi za njegovo izručenje Hrvatskoj po zahtjevu koju je pravosudnim organima BiH uputilo hrvatsko Ministarstvo pravosuđa, potvrđeno je na ročištu koje je tim povodom održano pred Sudom BiH u Sarajevu.

Ročište na kojem su utvrđivane činjenice u vezi sa zahtjevom iz Hrvatske za Mamićevo izručenje, temeljem prvostepene presude i naloga za hapšenje što ga je raspisao Županijski sud u Osijeku, počelo je na pomalo neuobičajen način jer je sudija Suda BiH najprije čestitala Mamiću, očigledno aludirajući na uspjeh hrvatske fudbalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Ja ću prvo čestitati. To ću uraditi radi sebe i radi vas", rekla je sudija Tatjana Kosović obraćajući se Mamiću.

Ministarstvo pravosuđa Hrvatske uputilo je posredstvom Ministarstva pravosuđa BiH zahtjev za Mamićevo izručenje nakon što mu je sud u Osijeku u junu izrekao kaznu od šest i po godina zatvora proglasivši ga krivim za zloupotrebu u privrednom poslovanju i "izvlačenje" novca iz Dinama.

Mamić je prije izricanja presude pobjegao u BiH, a za njim je raspisan nalog za hapšenje.

(Avaz.ba)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije