BiH

Mandić: Mašović neće pred novinare

Mandić: Mašović neće pred novinare
Mandić: Mašović neće pred novinare

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić rekao je danas Srni da je predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović odbio tri predložena datuma za održavanje konferencije za novinare povodom Međunarodnog dana nestalih, jer nastoji da izbjegne odgovore na brojna pitanja koja se odnose na srpske žrtve u proteklom ratu u BiH.

Mandić je rekao da je Savjetodavni odbor Instituta, na sjednici održanoj 21. avgusta, donio odluku o održavanju konferencije za novinare 30. avgusta, čemu se Mašović usprotivio, pravdajući to svojim obavezama.

"Kao predsjedavajući Savjetodavnog odbora, ponudio sam mu tri datuma - 28, 29. i 30. avgust, što je on odbio. Razlog je jednostavan - to su neugodna pitanja koja se odnose na nestanak sarajevskih Srba, na to šta je uradio povodom strogog upozorenja Evropske komisije za ljudska prava zbog malog broja pronađenih srpskih žrtava u BiH, kao i kako su se posmrtni ostaci Šefika Pecikoze našli na dubini od 20 metara deponije u Buća Potoku", naveo je Mandić.

On smatra da Mašović nastoji da izbjegne i odgovore na pitanja koja se odnose na uspostavljanje i funkcionisanje Centralne evidencije nestalih /CEN/, provođenje Zakona o nestalim koje, kako kaže, Mašović lično opstruiše, te pitanja šikaniranja zaposlenih Srba u Institutu.

"Mašović se boji pravde, koja će ga kad-tad stići", poručio je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije