BiH

Mandić: Neću dati izjavu dok Tužilaštvo ne dostavi svoje dokaze

Mandić: Neću dati izjavu dok Tužilaštvo ne dostavi svoje dokaze
Mandić: Neću dati izjavu dok Tužilaštvo ne dostavi svoje dokaze

SARAJEVO - Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić nije danas dao iskaz pred Tužilaštvom BiH koje ga sumnjiči za izazivanje rasne, vjerske i nacionalne mržnje, razdora i netrepljivosti, jer Tužilaštvo nije dostavilo dokaze protiv njega.

Mandić je pojasnio da je njegov advokat Dragiša Jokić rekao da oni neće davati izjavu dok Tužilaštvo BiH ne dostavi svoje dokaze.

"Čekamo dokaze Tužilaštva, a onda ćemo mi iznijeti svoje", rekao je Mandić novinarima nakon izlaska iz Tužilaštva BiH.

On je dodao da će njegov advokat i tužilac Izet Odobašić zakazati sljedeće ročište.

"Ovo je prvi put u istoriji ovog slavnog Suda i Tužilaštva da žrtva bude osumnjičena", naglasio je Mandić.

 On je prije ulaska u Tužilaštvo rekao da je pozvan na ispitivanje zbog izjave koju je dao 19. februara 2014. godine jednoj televizijskoj kući u Republici Srpskoj kada je, između ostalog, rekao da je "Božija pravda stigla u Srebrenicu 1995. godine".

"Prije 20 i nešto godina u ovom istom kazamatu suđeno mi je bratu na dvije smrtne kazne, majci na dvije godine robije, a evo i ja sam došao u ovaj isti kazamat da mi, izgleda, iste sudije sude. Kako ću proći ne znam", rekao je on, podsjetivši da još traži oca i četiri rođaka koji su ubijeni u proteklom ratu.

Mandić se i 22. juna odazvao na poziv Tužilaštva da bi bio ispitan, ali je nakon protesta zato što poziv nije dobio na "jeziku koji razumije, odnosno ćirilici", davanje iskaza bilo odgođeno za danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije