BiH

Marinu Marinkoviću nagrada "Nikola Guzijan"

Marinu Marinkoviću nagrada "Nikola Guzijan"
Marinu Marinkoviću nagrada "Nikola Guzijan"

BANJALUKA - Prestižnu novinarsku nagradu "Nikola Guzijan" urednički kolegijum "Nezavisnih novina" ove godine dodjeljuje Marinu Marinkoviću.

Marin Marinković, urednik i voditelj emisije "Jedan na jedan" na ATV-u, koju snima već sedam sezona, dobitnik je novinarske nagrade "Nikola Guzijan".

"Uvijek želim da iz sagovornika izvučem sve što on može da kaže, u želji da se da poruka javnosti, ali i da dođu do nekog stava, podatka ili informacije koji nisu lako dostupni građanima. Vjerujem da u tome uspijevam", kaže Marinković.

Upravo dokaz tome je gledanost i održivost emisije. Emisija "Jedan na jedan" se bavi zanimljivim pričama i još zanimljivijim i aktuelnim sagovornicima.

Kako kaže Marinković, najsrećniji je kada sa druge strane stola sjede sagovornici koji imaju mnogo toga za reći, a nisu eksponirani u javnosti, poput vrhunskih intelektualaca, uglednih profesora, po nečemu neuobičajeni ljudi.

"Izazov bi mi bio razgovarati s Merkelovom, Viktorom Orbanom, s nekim od evropskih državnika jer bih znao šta bih ih pitao", ističe Marin.

Kaže da je tokom svog dvadesetogodišnjeg novinarskog iskustva doživio svašta, te obećava da će nastaviti sa zanimljivim emisijama.

Statuu s likom Nikole Guzijana uručila mu je Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

Marin Marinković će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije