BiH

Marjanac protiv povećanja budžeta institucija BiH

Marjanac protiv povećanja budžeta institucija BiH
Marjanac protiv povećanja budžeta institucija BiH

ČELINAC - Nosilac liste Socijalističke partije /SP/ za Predstavnički dom parlamenta BiH u Izbornoj jedinici jedan Živko Marjanac poručio je da će se boriti protiv novog zapošljavanja u institucijama BiH i povećanja njihovog budžeta na uštrb entitetskih.

Marjanac je na tribini SP-a u Čelincu naglasio da je cilj socijalista poštovanje slova Dejtonskog sporazuma, a nikako prenos entitetskih nadležnosti na nivo BiH radi, kako je naveo, efikasnije države.

"Boriću se za otvaranje novih radnih mjesta, ali isključivo u proizvodnji", rekao je Marjanac.

On očekuje sigurno jedno poslaničko mjesto za SP u Predstavničkom domu BiH, te između osam i 10 mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

"Imajući u vidu činjenicu da je SP imala 42.000 glasova na lokalnim izborima, očekujemo da ćemo ponoviti taj rezultat koji daje osam do 10 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sigurno jedno poslaničko mjesto u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH", rekao je Marjanac.

Kandidat za Narodnu skupštinu u Izbornoj jedinici tri Duško Đermanović poručio je da će se zalagati za uspostavljanje sistema poštovanja zakona i zapošljavanje u realnom sektoru, koje će biti prioritet.

"Naročito je potrebno napraviti balans između procenta radnika u privredi i radnika u administraciji, kao i nivelisati plate u realnom sektoru", rekao je Đermanović, dodajući da je u tom smislu neophodno donošenje novog zakona o platama i podsticaja u privredi koji će stvoriti interes mladih za proizvodna zanimanja.

Prema njegovim riječima, jedan od prioriteta u opštini Čelinac je razvoj poljoprivrede, pri čemu je potrebno omogućiti otkup proizvoda u Robne rezerve i iskoristit mogućnost izvoza na nova tržišta uključujući i Rusiju.

Đermanović je istakao konstantan rast broja glasova SP-a u Čelincu od 2006. godine, u kojem ove godine očekuju 800 do 1.000 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije