BiH

Marković: Lažne konstrukcije opozicije uperene ka meni i stranci

Marković: Lažne konstrukcije opozicije uperene ka meni i stranci
Foto: N.N. | Marković: Lažne konstrukcije opozicije uperene ka meni i stranci

STRAZBUR - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković izjavila je Srni da je izvještaj istražnog tima Savjeta Evrope da nije uzela novac ili drugi oblik poklona u svojim aktivnostima u Azerbejdžanu pokazao da je bilo riječi o, kako kaže, lažnoj konstrukciji opozicije uperenoj ka njoj i stranci kojoj pripada.

"Izvještaj je pokazao da nije bilo korupcije i da nisam imala nikakvu materijalnu korist od toga što sam kao izvjestilac Savjeta Evrope uradila izvještaj za Azerbejdžan, što sam od početka tvrdila jer je to i bila prava istina", istakla je Markovićeva, koja je poslanik BiH u Savjetu Evrope.

Ona je navela da je izvještaj istražnog tima veoma važan za demanti svega onoga što su tvrdili /ministar inostranih poslova u Savjetu ministara/ Igor Crnadak, /predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH/ Mladen Bosić i šef misije BiH pri Savjetu Evrope Predrag Grgić.

"Grgić je bio početak cijele priče i započeo je tu lažnu konstrukciju, a onda dao materijal Bosiću i Crnatku da bi me medijski diskriminisali i da bi plasirali laži protiv mene i stranke kojoj pripadam", naglasila je Markovićeva.

Međutim, kaže ona, sada to Izvještaj istražnog tima Savjeta Evrope demantuje i potvrđuje "ko je govorio istinu, a ko je sve vrijeme lagao".

"Ali, ja sam uvijek vjerovala u to da je pravda duga, ali dostižna i evo pokazalo se kako sam i tvrdila", rekla je Markovićeva.

Ona je najavila da će se, po povratku iz Strazbura, konsultovati sa advokatom o preduzimanju određenih mjera zbog plasiranja ovih neistina, te da je izvještaj Savjeta Evrope veoma bitan kao dokazni materijal.

"Ja sam započela taj proces protiv Bosića za lažne optužbe i svega što mi je stavljao na teret, a na tom spisku su i Crnadak i Grgić", dodala je Markovićeva.

Poslanik BiH u Savjetu Evrope Milica Marković /SNSD/ nije dobila, niti uzela novac ili drugi oblik poklona u svojim aktivnostima u Azerbejdžanu, utvrdio je poseban istražni tim ove organizacije u izvještaju.

"Što se tiče rada Markovićeve, istražno tijelo nije našlo nikakve dokaze koji bi potkrijepili optužbe na njen račun", navodi se u izvještaju Savjeta Evrope.

Prije dvije godine u parlamentu BiH pojavio se izvještaj koji je Markovićevu dovodio u sumnju da je uzela novac da bi, navodno, napisala pristrasnu rezoluciju o snabdijevanju vodom za region između Jermenije i Azerbejdžana, koja ide u korist Azerbejdžanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije