BiH

Marković: SzP se plaši zamjeranja Izetbegoviću

Marković: SzP se plaši zamjeranja Izetbegoviću
Marković: SzP se plaši zamjeranja Izetbegoviću

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković izjavila je da "tvrdnja predstavnika takozvanog Saveza za promjene (SzP) da Savjet ministara ni na koji način ne može uticati na spornu odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića predstavlja već nebrojeno puta viđeni kukavičluk i njihov strah od zamjeranja politici SDA i Bakira Izetbegovića".

"Njihova priča da je Savjet ministara BiH nemoćan u vezi sa ovim pitanjem jednostavno nije tačna. Dovoljno je osvrnuti se samo na rješenja člana 21 paragraf 2 Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, kojim je jasno definisan odnos između rukovodioca samostalne upravne organizacije i tijela koje ga imenuje, a to je u ovom slučaju Savjet ministara", istakla je Markovićeva.

Ukoliko im to nije dovoljno, kaže ona, mogu pogledati i rješenja člana 29 Zakona o upravi BiH, jer im odredbe navedenih članova oba zakona, koji su sistemskog karaktera, omogućavaju dovoljno osnova da otvore raspravu u Savjetu ministara i zahtijevaju od direktora Agencije za statistiku BiH objašnjenje zašto je učinjeno to što je učinjeno.

"To je ne samo njihova profesionalna i moralna obaveza, već i nekakav minimum odgovornosti prema Republici Srpskoj kojeg, očigledno, nisu spremni da pokažu", zaključila je Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije