BiH

Mehmedović Dodiku i Čoviću: Nikada nećete provesti svoj plan rušenja BiH

Mehmedović Dodiku i Čoviću: Nikada nećete provesti svoj plan rušenja BiH
Mehmedović Dodiku i Čoviću: Nikada nećete provesti svoj plan rušenja BiH

SARAJEVO - Poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović poručio je da "strane sudije iz Ustavnog suda BiH mogu otići tek kada se u potpunosti vrati princip uređenja BiH kao građanske republike, po sistemu jedan čovjek - jedan glas".

Reagujući na nedavnu najavu lidera SNSD-a i HDZ-a BiH Milorada Dodika i Dragana Čovića da će ove dvije stranke zajedno predložiti novi zakon o Ustavnom sudu BiH, te da će raditi na tome da strane sudije napuste ovu pravosudnu instituciju, Mehmedović je na svom Facebook profilu objavio post kojim je u svega nekoliko rečenica razobličio ulogu stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, ali i otkrio zbog čega Bošnjaci ne prihvataju život u BiH kao zemlji tri ravnopravna konstitutivna naroda, navodi "Dnevnik.ba".

Isti izvor dodaje da je Mehmedović indirektno ponovo zaprijetio ratom i otvoreno pokazao kakvu to viziju BiH ima SDA, a koju predsjednik te stranke Bakir Izetbegović "krije kao zmija noge".

Mehmedović je napisao da "nikada neće proći plan rušenja države". "Pošto vrlo dobro znate da je jedan od stubova Dejtonskog sporazuma Ustavni sud BiH, okomili ste se na njega da ga srušite, nadajući se da ćete tako izazvati domino efekat", naveo je poslanik SDA.

On je optužio Dodika i Čovića da proizvode navodni "ukrajinski scenario". "Moj prijedlog vam je da se urazumite, i da prihvatite da ste izgubili kao što su izgubili Tuđman i Milošević", napisao je Mehmedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije