BiH

Mektić - Atavi: Nastavak saradnje u oblasti bezbjednosti

Mektić - Atavi: Nastavak saradnje u oblasti bezbjednosti
Mektić - Atavi: Nastavak saradnje u oblasti bezbjednosti

SARAJEVO - BiH i Egipat imaju veoma dobru saradnju u oblasti bezbjednosti koja će biti nastavljena putem obuke policijskih službenika, razmjene informacija i borbe protiv terorizma, konstatovano je na sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i ambasadora Egipta u BiH Jasera Sajed Mahmuda El Atavija.

Mektić je istakao da je mjerama koje preduzimaju bezbjednosne agencije u BiH smanjen broj odlazaka državljana BiH na strana ratišta i priključivanje terorističkim grupama.

Osim represivnih mjera, ministar Mektić je istakao da se nastoje ukloniti i izvori radikalizacije putem projekata koji će se sprovoditi sa ekspertima i organizacijama civilnog društva, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Mektić je ukazao i na izuzetno važan projekat regionalne borbe protiv terorizma koji Ministarstvo zagovara kroz stvaranje zajedničkog centra zemalja zapadnog Balkana.

Atavi je dao podršku ovim inicijativama, izražavajući spremnost Egipta za saradnju i zajedničko djelovanje u rješavaju svih globalnih bezbjednosnih prijetnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije