BiH

Mektić: BiH nema kapacitete da prisluškuje u Hrvatskoj i Srbiji

Mektić: BiH nema kapacitete da prisluškuje u Hrvatskoj i Srbiji
Foto: Arhiva | Mektić: BiH nema kapacitete da prisluškuje u Hrvatskoj i Srbiji

BANJALUKA - Ministar bezbjednostri BiH Dragan Mektić izjavio je kako BiH uopšt nema kapacitete da prisluškuje bilo koga u Hrvatskoj i Srbiji.

"Možda ne bih trebao reći, ali mi nemamo tehničkih kapaciteta da nekoga možemo prisluškivati van BiH, odnosno u Hrvatskoj", rekao je Mektić u emisiji na ATV-u.

On se pita i šta je potrebno više da kao ministar bezbjednosti BiH izgovori i da se zaustavi priča o navodnom prisluškivanju hrvatskih funkcionera.

"U ranijim aferama govorilo se da mi prisluškujemo Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i tako dalje. Sad kažem, mi nemamo tehničkih kapaciteta da to radimo", podvukao je Mektić.

Podsjećamo, Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH posljednjih mjeseci našla se na žestokom udaru političara koji su iznosili tvrdnje da bh. agencija prisluškuje regionalne zvaničnike. 

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je u ATV-ovoj emisiji “1 na 1” da nema političkih ambicija da se kandiduje za predsjednika Republike Srpske na predstojećim opštim izborima u BiH.

“Ja sam član SDS i sada sam se politički aktivirao. Član sam i najviših političkih organa SDS-a. Ako stranka bude procijenila da mogu na nekoj funkciji da doprinesem narodu, neću tvrdoglavo biti protiv toga. Ako bih mogao, više bih volio da ostanem u sektoru bezbjednosti”, rekao je Mektić.

(atv)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije