BiH

Mektić: Imam informaciju o Oriću, sumnjam u namjere udruženja

Mektić: Imam informaciju o Oriću, sumnjam u namjere udruženja
Foto: Arhivska fotografija | Mektić: Imam informaciju o Oriću, sumnjam u namjere udruženja
Tanjug

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je u Sarajevu da ima informaciju da su u upravnom odboru organizacije "Askeri" Naser Orić i još dva lica.

On je za njih rekao da su sporna.

Mektić je novinarima rekao da je Ministarstvo bezbjednosti BiH ozbiljno pristupilo provjeri informacije o organizaciji "Askeri", prenijela je RTRS.

"Nakon prvih provjera, za mene postoje indikativne stvari, sumnjivo je što se neka lica iz kriminalnog miljea opet nalaze u upravnom odboru tog udruženja i direktno njime upravljaju", rekao je Mektić, izrazivši sumnju u njihove dobre namjere.

Ministar bezbjednosti obećao je da će, ako budu postojali dokazi da organizacija "Askeri" na bilo koji način izlazi iz granica zakona dostaviti kompletnu informaciju tužilaštvu da se bavi time.

"Nismo još do kraja izvršili provjeru, početne informacije su indikativne zbog čega sumnjam u časne namjere tog udruženja. Ne sumnjam u djecu, ona samo mogu biti zloupotrebljena", dodao je Mektić.

Pojavljivanje paravojnih formacija u BiH u posljednje vrijeme, prema njegovim riječima, dovodi do toga da se može govoriti o ugroženosti bezbjednosti građana BiH.

"Latentna politička kriza koju na raznim nivoima proizvode ključni političari u BiH za rezultat dobija paramilitantno organizovanje. To je direktna posljedica politike ključnih političara, koji bi trebalo da donose mir i stabilnost", smatra Mektić.

Navodeći da čak i vlasti u nekim slučajevima angažuju lica iz kriminalnog podzemlja, Mektić je rekao da se kao sljedeći korak može očekivati nasilje.

Krajem januara na "Jutjub" kanalu objavljen je snimak u kojem vehabijska organizacija "Asker" (na turskom jeziku asker znači vojnik) vrši islamsko podučavanje i vojnu obuku djece od devet do 17 godina.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 4

Nezavisnasrpska

Balije uvijek nesto vjezbaju pa kad zapuca ona Neeerrrmineeeeee siiiđiiii dolaaaam jaa sam dollaaaammmmmm kod Srrrrrbaaaaaaa

Slav

Komentatorima - vi ste konji!

beha, mala zemlja za veliku nuždu

samo ih Javore, uhranite malo bolje da mogu glasnije onu vašu poznatu, «heeljp basniaeaea«, dok im budemo uši zavrtali s traga, a verujem da si i ti skičo negdje predvostručen i da sada hodaš ko šestar, næbem ti se kućne liste, 'ščuo balinče ?!!!?

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije