BiH

Mektić: Napad u Zvorniku Tužilaštvo okarakterisalo kao teroristički čin

Mektić: Napad u Zvorniku Tužilaštvo okarakterisalo kao teroristički čin
Mektić: Napad u Zvorniku Tužilaštvo okarakterisalo kao teroristički čin

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zvanično je okarakterisalo napad u Zvorniku kao teroristički čin, rekao je danas novinarima u Sarajevu Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

"Napad je sad definitivno, od strane tužilaštva BiH, okvalifikovan kao teroristički. Mi smo sačinili tu informaciju, a sačinjena je i informacija koja se odnosi na sprovedenu akciju MUP-a RS i Specijalnog tužilaštva RS", rekao je Mektić.

On je, pred početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, rekao da je ovo ministarstvo sačinilo informaciju i da će ona biti danas na dnevnom redu Parlamenta.

"Kako će se Parlament o tome izjasniti, to vam ne mogu reći. Vjerujem da će biti doneseni određeni zaključci", kazao je Mektić.

Dodao je da je insistirao na tome da se skinu sve oznake tajnosti sa ovih dokumenata, kako bi se javnost mogla upoznati sa svim detaljima i da bude transparentna priča o ovim događajima.

On je rekao da su predložene mjere prema parlamentu kako se boriti protiv terorizma i radikalizma.

"Siguran sam da će Parlament imati i sovje dodatne zaključke i prijedloge", kazao je Mektić.

Dodao je da je najbitniji zaključak vezan za teroristički napad u Zvorniku da se u BiH pronađe instrumente u organizacionom i institucionalnom smislu "da se suprostavimo prisutnom terorizmu".

"Najvažnija je stvar, po mojoj ocjeni, da priznamo da imamo problem terorizma u BiH. Ako to priznamo, ubijeđen sam da ćemo naći odgovarajuće mjere. Intenzivno radimo u okviru Ministarstva na jednom dokumentu koji će ponuditi odgovor na pitanje kako se suprostaviti terorizmu. Ne želim da to budu deklarativne mjere, nego želim da budu konkretne i radne, koje će poraziti terorizam", rekao je Mektić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije