BiH

Mektić: Odgovor Predsjedništvu BiH naredne sedmice

Mektić: Odgovor Predsjedništvu BiH naredne sedmice
Foto: N.N. | Mektić: Odgovor Predsjedništvu BiH naredne sedmice

Ministar bezbjednosti u Savejtu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da će naredne sedmice odgovoriti na zahtjev Predsjedništva BiH u vezi s navodima o aktivnostima hrvatske Sigurnosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH.

- Neke operacione podatke ne možemo dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, mi ćemo je dostaviti - rekao je Mektić i dodao da je, prema njegovim saznanjima, jučer stigao zaključak Predsjedništva BiH, koje je 18. marta zatražilo od Ministarstva bezbjednosti da mu u roku od tri dana dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti.

Kako piše Avaz, on je potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Mektić kaže da zbog operativnog zahvata trenutno nije u Sarajevu.

Zamjenik ministra Bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić rekao je Srni da zna da je Predsjedništvo BiH zatražilo od ovog ministarstva informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske, ali da ''tu nema šta komentirati".

- Dao sam komentar za cijelu ovu situaciju i izjasnio se u vezi s tim i to je to - dodao je Krešić te napomenuo da u međuvremenu nije imao nikakvu komunikaciju s Mektićem.

Krešić je nedavno rekao za zagrebački "Večernji list", izdanje za BiH, "da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH" te da je "riječ o o konstrukcijama kombiniranih paraobavještajnih sistema".

Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. U vezi s tim je narednog dana saslušan Dragan Mektić. (avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije