BiH

Mektić: SIPA nije izdala izvještaj o vehabijama, sve je izmišljeno

Mektić: SIPA nije izdala izvještaj o vehabijama, sve je izmišljeno
Mektić: SIPA nije izdala izvještaj o vehabijama, sve je izmišljeno

SARAJEVO - Dragan Mektić, minister bezbjednosti BiH rekao je na današnjoj pres konferenciji u Sarajevu da svi zajedno u BiH, od medije do svih bezbjednosnih agencija, trebaju raditi na prevenciji, suzbijanju i procesuiranju svih oblika ekstremizma i sve što ima obilježje terorizma.

"Neprimjereno je ono što je uradio Večernji list ili Hrvatska obavještajna služba jučerašnjim člankom. Javno bih pozvao direktora Hrvatske obavještajne službe da se oglasi i odgovori na pitanje odakle im ovakva informacija", kazao je Mektić.

Mektić je citirao članak iz Večernjeg lista u kojem piše da je "SIPA u svom dramatičnm izvještaju potvrdila na ono što je upućivala Hrvatska bezbjednosna služba da je BiH vehabijsko žarište..."

"Odgovorno tvrdim da takvog izvještaja SIPA-e nema. SIPA nije pravila takav izvještaj niti ga je pravila pod takvim naslovom. Ko je izmislio, Večernji list ili Hrvatska obavještajna služba, to je njihova stvar da se dogovore i objasne. Mislim da nije korektno da se na takav način prenose informacije", rekao je Mektić.

On je naglasio da su BiH i Hrvatska partneri po pitanju zajedničke borbe protiv terorizma i ekstremizma te da bi bilo korektno da se takve informacije razmjenjuju.

"Razgovarali smo u Sarajevu na tu temu, na zajedničkom sastanku i ni na kakav način nije sugerisano da postoji takav izvještaj. Ovo je izmišljena stvar o izvještaju SIPA-e", dodao je Mektić.

Takođe je istakao da nije korektno da se plasiraju ovakve netačne stvari pred turističku sezonu u BiH.

"Ne bi bilo korektno da mi plasiramo slične stvari pred ljetnu turističku sezonu u Hrvatskoj", rekao je Mektić.


(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije